Wouter Niks

Wouter Niks begeleidt groepen in diverse soorten sessies en bijeenkomsten, zoals een toekomstbeeld of strategie te ontwikkelen, de samenwerking binnen een team te verbeteren of om een communicatieboodschap te ontwikkelen.

Hij helpt de deelnemers om overzicht en structuur in de soms complexe materie aan te brengen. Om de groep voortgang te laten boeken. Wouter maakt daarbij gebruik van visualisatie: tekeningen voor duiding, verheldering en om deelnemers door de sessie te loodsen.

Wouter wordt daarnaast ook steeds meer gevraagd als visueel adviseur. Hij maakt dan samen met de opdrachtgever simpele en impactvolle tekeningen. Bijvoorbeeld om een complex proces voor de hele afdeling inzichtelijk te maken. Om een organisatieverandering in beelden te vatten. Of om een congres aantrekkelijker te maken.

Kenmerkend voor Wouter is zijn grondige voorbereiding, praktische aanpak, feeling voor wat er speelt in de groep en droge humor.

Achtergrond

Wouter is afgestuurd als bedrijfseconoom aan de Universiteit van Amsterdam (afstudeerrichting marketing). Na zes jaar marketingadviseur bij een adviesbureau te zijn geweest, begon hij in 2008 als zelfstandig marketing- en communicatieadviseur. In al zijn opdrachten speelde het begeleiden van groepen in sessies een belangrijke rol. Vanaf 2016 legde hij zich volledig toe op het (visueel) faciliteren. Hij heeft opleidingen en trainingen gevolgd in onder meer scrum (scrummaster), Factor C, faciliteren van bijeenkomsten, visueel faciliteren, waarderend onderzoeken en gestructureerd formuleren en rapporteren.

Het bericht Wouter Niks verscheen eerst op Facilitation Academy.