Theo Hoogink

Ik ben geboren en getogen op het boerenland op het kantelmoment dat de mechanisatie het werk van de spier- en paardenkracht ging vervangen. Toen was ik nog onwetend dat paarden in m’n bloed zaten. Mijn eerste werkzame jaren heb ik in de techniek doorgebracht. Al snel voelend dat er een avontuurlijke geest in mij zat die zich niet tussen muren liet opsluiten. Het politievak in de grote no-nonsense havenstad bood mij veel uitdagingen. Te voet, op de fiets in de auto en jawel te paard orde handhaven en boeven vangen. Het bijzondere avontuur in de begeleiding van de Koninklijke Familie. De wereld als werkterrein. Zichtbaar onzichtbaar zijn. Slagvaardig op de juiste momenten. Vorstelijk werk.

Na een aantal jaren kroop het bloed waar het altijd al wilde gaan en trokken de paarden weer. Chef van de oudste bereden brigade van Nederland, bedrijfsmatig ondernemend en zakelijk leiden van een politie-manege met 30 paarden en 35 medewerkers met ordehandhaving als specialiteit. Als landelijk voorzitter (inter)nationaal de samenwerking bevorderen. Kennis en ervaring uitwisselen. Wat mag en kan ik van de ander leren!

De levensloutering bracht mij naar Limburg. Politiemensen trainen in geweld- en gevaarsbeheersing. Van individuele diender tot grootschalige relbestrijding. Een interregionaal specialistisch docententeam in een modern politietrainingscentrum ontwikkelen. Weer als landelijk trekpaard. Want wat is nog leuker dan als voerman de richting te zoeken?

In die ontwikkelingsdrive ligt mijn  kracht. Zelfgroei door studie, opleiding, training en dag dagelijks nieuwsgierig zwervend onderweg zijn. De mensen die ik ontmoet met elkaar in verbinding brengen, ze uit te dagen om elkaars talenten in complementariteit tot een heel krachtig proces naar top kwaliteit te ontwikkelen.

Zo ook in deze training “Help! Wat wil mijn opdrachtgever.” Vanuit de kennis, kunde en vaardigheden die ik iedere dag opbouw reik ik systematisch bruikbare modellen en voorbeelden aan. Alle onderdelen die je nodig hebt om zonder oogkleppen op op weg te gaan, om te horen met je ogen en te kijken met je oren, leggen we klaar. Die ga je met elkaar stap voor stap, oefening na oefening, opbouwen. In mijn taal: het paard inspannen. Aan het einde van de dag klim je op de bok en ga je op weg in de wetenschap dat je alles in je hebt om een gesprek te sturen waarin je duidelijk kunt analyseren: Dat is wat de opdrachtgever als resultaat wil!

Kenmerkend voor mij is dat ik durf te dromen en m’n dromen waar maak. Daardoor heb ik een rugzak vol met wereldwijde kennis, kunde, managementvaardigheden. Daar propte ik m’n NLP coachings- trainers, familie, organisatie en traumaopstellingen-certificeringen bij. Dat zet ik nu allemaal in om samen met jou onderweg te zijn!

En de paarden… ja,  nog steeds ben ik ook daarmee onderweg………

Het bericht Theo Hoogink verscheen eerst op Facilitation Academy.