Theo Hoogink

Peregrinazione: het leven is een zwerftocht……

..en ik ben ervan overtuigd dat je in het zwerven vele nieuwe mogelijkheden zal ontdekken!
Daarom train en coach ik individuele mensen en teams in hun avontuurlijke en soms moeizame ontwikkeling, want dat is wat zwervend ontdekkend leven je oplevert!
Individueel omdat je je communicatietechnieken efficiënter wilt toepassen, je leiderschapscapaciteiten wilt uitbreiden,  managementvaardigheden wilt optimaliseren,  enz. enz.
Of omdat je veel te weinig aandacht aan jezelf hebt besteed en effe de weg kwijt bent, last hebt van burn-out verschijnselen, het privé, in je relatie, carrière of zakelijk (even) niet meer ziet zitten, je zelfvertrouwen helemaal weg gepiekerd is, je door de bomen het bos niet meer ziet, laat staan dat je enig idee hebt waar je heen moet.

Ik train teams die met hun individuele competenties en vakkundigheid tot veel in staat moeten zijn maar niet die performance scoren die van hen verwacht mag worden. En daar is veel verbetering in mogelijk.

Is er geen probleem maar je wilt individueel regelmatig spiegelen met een professional om getriggerd te worden? Prachtig!

In m’n  training en coaching luister ik goed naar je, daag ik je uit, reik ik je modellen aan waarmee je zicht krijgt op je eigen gedrag en communicatie en dat van anderen. Met die nieuwe inzichten bouw je aan je zelfvertrouwen en je durft weer op je intuïtie af te gaan. Vertrouwend op je innerlijk kompas ga jij of gaan jullie weer richting kiezen, ga je individueel of samen op weg!

Achtergrond

Ik ben geboren en getogen op het boerenland op het kantelmoment dat de mechanisatie het werk van de spier- en paardenkracht ging vervangen. Toen nog onwetend dat paarden in m’n bloed zaten. M’n eerste werkzame jaren heb ik in de techniek doorgebracht. Al snel voelend dat er een avontuurlijke geest in mij zat die zich niet liet opsluiten. Dat vond ik in het politievak in de havenstad met al z’n uitdagingen. Als diender midden in de bruisende samenleving en jawel, te paard orde handhaven en boeven vangen. Na een paar jaar de bijzondere avontuur in de begeleiding van de Koninklijke Familie. De wereld als werkterrein. Zichtbaar onzichtbaar zijn. Vorstelijk werk.

Maar het bloed kroop, de paarden bleven trekken. Ik werd manager van de oudste brigade van Nederland, bedrijfsmatig ondernemend en zakelijk leiden van een politie boerderij met 30 paarden en 35 medewerkers met ordehandhaving als specialiteit. Nationaal en internationaal als aanjager de samenwerking bevorderen. Kennis en ervaring delen.

De levensloutering bracht mij naar Limburg. Politiemensen trainen in geweld- en gevaarsbeheersing. Van individuele diender tot grootschalige relbestrijding met een compagnie ME. Ik mocht een specialistisch docententeam in een nieuw, modern politietrainingscentrum ontwikkelen. Weer als landelijk trekpaard. Want wat is nog leuker dan als voerman de richting te zoeken?

Visie

Ontwikkelingsdrive is mijn krachtbron. Zelfgroei door studie, opleiding, training en dag dagelijks nieuwsgierig zwervend onderweg zijn. En de mensen die ik ontmoet met elkaar verbinden, ze uit te dagen om elkaars talenten in complementariteit tot een heel krachtig proces naar top kwaliteit te ontwikkelen.

Dat is ook de essentie in de trainingen die ik verzorg. Vanuit kennis, kunde en vaardigheden reik ik  bruikbare modellen en voorbeelden aan. Alle onderdelen die je nodig hebt om zonder oogkleppen op weg te gaan, om te horen met je ogen en te kijken met je oren, leg ik de mogelijkheden voor ieder mens klaar. Stap voor stap, oefening na oefening, toepasbare vaardigheden opbouwen.
In koetsiers-taal: het paard inspannen. Dan komt er een moment dat je op de bok klimt, je paarden in beweging brengend, ga je op weg in de wetenschap dat je alles in je hebt om de problemen van je avontuur goed op te lossen en naar je bestemming onderweg te zijn.

Kenmerkend voor mij is dat ik durf te dromen en m’n dromen waar maak. Daardoor heb ik een rugzak vol met wereldwijde kennis, kunde, leiderschap en managementvaardigheden. Daar propte ik m’n (NLP) coachings-, trainers-, familie-, organisatie- en traumaopstellingen-certificeringen en vele andere opleidingen, bij. Dat zet ik nu allemaal in om samen met jou/jullie onderweg te zijn!

En de paarden… ja,  nog steeds ben ik ook daarmee onderweg………