Judith de Jong

Kort gezegd is Judith een soepmaker. Ze vindt het heerlijk om verschillende ingrediënten te combineren om zo workshops en trainingen te maken waar de deelnemers energie van krijgen. Ze gelooft dat de uitkomst niet alleen het resultaat is van ‘hard werken’, maar ook van een goede samenwerking en het benutten van het volledige potentieel van de deelnemers. Ze faciliteert groepen in o.a. creatieve brainstorm sessies, project meetings, teamontwikkeling en multi-stakeholder sessies. Daarnaast geeft ze trainingen op het gebied van faciliteren (van intake, programma ontwerp, creëren van flow, tot het kiezen en ontwikkelen van werkvormen), en creative problem solving. Haar favoriete ingrediënten zijn creativiteit, improvisatie, naar buiten gaan en het gebruiken van spelelementen.

Feiten

Ze werkt als zelfstandig Professional Facilitator in haar eigen bedrijf, Creativity meets Results, en is trainer bij verschillende trainingsbureaus waaronder de Facilitation Academy. In 2018 startte ze daarnaast een nieuw initiatief: “Out of Office Inspiration”. Onder dat label organiseert ze meerdaagse evenementen, op bijzondere locaties, voor en door creatief denkers en facilitators. De kern daarbij is dat de deelnemers op basis van gelijkwaardigheid hun kennis delen en zichzelf uitdagen door het verzorgen van workshops aan elkaar.

Judith is in 2011 begonnen met faciliteren van bijeenkomsten en heeft inmiddels zo’n 400 sessies ontworpen en gefaciliteerd. In 2013 is zij gecertificeerd door de International Association of Facilitators (IAF). Ze heeft haar rugzak gevuld met de Advanced Creativity opleiding (COCD), het trainen in een theatersport vereniging, een Game Design opleiding, Deep Democracy en Kampvuurgesprekken (Academie voor Organisatiecultuur) en natuurlijk ‘meters maken’. Haar oorspronkelijke opleiding tot MSc Food Technology is inhoudelijk gezien minder belangrijk geworden, maar is nog steeds de basis voor een scherpe analytische blik.