Henri Haarmans

Visie
In mijn leidinggevende functies als team- en projectleider heb ik altijd getracht het beste uit mijn team te halen, dat deed ik door mensen in hun kracht te zetten, ze beter samen te laten werken door bijvoorbeeld initiatieven buiten het werk te stimuleren. Destijds wist ik niet dat daar een model aan te grondslag ligt. Een model dat terug gaat tot de oude Griekse filosofen.
Nu ik er bekend mee ben, draag ik mijn kennis over het begeleiden van groepen graag aan anderen over, omdat ik van mening ben dat het oplossen van vraagstukken van de huidige tijd alleen mogelijk is als we de juiste balans vinden tussen de drie krachten die spelen in groepen.

Samenwerken
Ook een training is een groepsproces. Een proces waarbij trainer en deelnemers van elkaar leren en samen de training maken. De trainer is de gids. Tijdens mijn trainingen besteed ik aandacht aan dat groepsproces. Hierdoor ontstaat er openheid tussen de deelnemers en zijn diepgaande reflecties mogelijk.

Feiten 
Meer dan 20 jaar ervaring als facilitator en ruim 30 jaar ervaring in innovatieprojecten (in zowel uitvoerende, adviserende als leidinggevende rollen) bij Nationale-Nederlanden neem ik mee als ik training geef.

Ik ben Certified Professional Facilitator (CPF), NLP Practitioner en Emergenetics Associate.

Van 2011 t/m 2018 ben ik voorzitter van het platform van Facilitators in Nederland (IAF – International Association of Facilitators) geweest. Voor IAF Nederland heb ik vijfmaal (2011-2015) de zeer succesvolle jaarlijkse conferentie van IAF Nederland georganiseerd.

Ik heb twee boeken gepubliceerd:
Faciliteren zonder omwegen – 24 Praktijkvoorbeelden’ en ’Diverging Conversations through Facilitation – 24 Targeted Cases’.

Naast oprichter van en trainer bij de Facilitation Academy heb ik sinds 2013 mijn eigen bedrijf ‘2Facilitate 4 Best Results‘ van waaruit ik groepen faciliteer.